woensdag 15 januari 2014

Lente in huis halen!

Na de feestdagen en alle ophef over een nieuwe start zijn er een paar sombere donkere maanden in het vooruitzicht. Buitenom Valentijn is er lange tijd geen feestdag en de zomer laat ook nog even op zich wachten. Natuurlijk laat ik me hierdoor natuurlijk niet ontmoedigen. Ik merk dat ik gebrek heb aan zonnestralen en af en toe echt genoeg heb van al die wind en regen. Hier in Nederland is het onderling bekend dat de winter soms net iets te lang duurt voor ons gevoel en dus heb ik hier een paar tips om de lente in huis te halen.

Zon, waar blijf je?
Als we het een tijdje zonder zon moeten stellen, gaat ons Vitamine D gehalte een eindje omlaag en kunnen we snakken naar zonlicht. Wat ik zelf erg fijn vindt, is het opzoeken van een zonnebank. Er wordt door specialisten aangeraden maximaal 10 keer per jaar onder de zonnebank te gaan, dus dat moet genoeg zijn om de winter door te komen. Heerlijke crème op om je huid te hydrateren, ogen dicht en dromen over een zonnig en tropisch land. Misschien zelfs al inspiratie op doen voor de zomervakantie?

Om je vitamine D gehalte te verhogen, kun je ook voedsel tot je nemen waar deze vitamine in zit. Omdat ik zo gezond mogelijk wil eten en bewerkte producten wil laten staan, kan ik me hierbij richten op 2 soorten voedsel, namelijk vlees en vis. In vlees zit vaak niet heel veel vitamine D, maar in vette vis zoals zalm, is genoeg vitamine D om er weer tegenaan te kunnen. Zalm is gelukkig op vele wijzen klaar te maken en te combineren, waardoor we niet iedere week hetzelfde op ons bord hebben liggen. Voor ideeën van recepten kun je kijken op http://allrecipes.nl/recepten/label-238/zalm-recepten.aspx .

Roze, glitters en bloemen
Als kind was ik altijd een tomboy, laat ik maar gewoon eerlijk zijn, dus glitters waren niet mijn ding en roze al helemaal niet. Waar ik mezelf echter op betrap deze winter is dat ik snak naar alles wat roze is, glitters bevat, bloemenpatronen heeft en ga zo maar door! Blijkbaar is mijn hoofd zo erg aan de lente en zomer toe, dat het besloten heeft het bovenin alvast te decoreren met zonnige plaatjes en dromen, inclusief bijbehorende kleuren en dergelijke. En ik moet zeggen: het werkt! Ook toe aan een dosis lente in je omgeving? Hieronder een paar beautytips en accessoires.

Roze nagellak
Afgelopen zomer hebben we veel kleuren nagellak gezien en je hebt vast nog iets in je kast staan. Zo niet, dan heb je voor een paar euro een nagellak bij de drogist, waarmee je je volledig kunt uitleven.


Zoals je ziet heb ik genoeg over van vorige zomer om me nog mee uit te leven, dus ik heb besloten eerst deze kleuren op te maken. De links nagellak is van de Etos en zuurstokroze. De middelste 2 nagellakken heb ik bij de Primark gehaald en vooral de kleur van de lichtste bevalt me erg goed. De kleur is niet te fel, maar toch erg vrolijk en lente-achtig. De buitenste kleur is van Essence en is een mattere kleur die tegen oudroze aan zit, ook zitten er zeer fijne glittertjes in.

Hoe haal jij je de lente in huis? Laat het me weten en stuur foto's op twitter. Nooit genoeg trucs en tips om de winterblues te verslaan!

2 opmerkingen: